Duurzaamheid

duurzaamheidBent u op zoek naar papier en wilt u daarbij direct wat goeds doen voor het milieu? Maak dan een keer gebruik van gerecycled papier, aangezien dat een aantal uitstekende elementen met elkaar weet te combineren. Het papier vormt een minimale belasting op het milieu, vormt een duurzame oplossing en is bovendien van een uitstekende kwaliteit.

Veel mensen hebben hun dagelijks leven inmiddels aangepast en leven duurzaam. Dit houdt dus in dat zij bewust omgaan met ressources en aan toekomstige generaties denken. Maar tijdens een vakantie vergeten veel mensen hun goed gedrag weer en leven voor een paar dagen of weken weer op de oude manier. Ook duurzame webwinkels kunnen een steentje bijdragen aan het behoud van milieu, door middel van bijvoorbeeld groene hosting en efficiënte logistiek.

De fair trade organisatie heeft in samenwerking met een groep kaarsenmakers in Dhaka, Bangladesh een productielijn ontwikkeld om fair trade kaarsen te maken voor de export. Fair trade Omdat de kaarsen onder het certificaat fair trade worden geproduceerd dient de fabriek en het management aan een aantal strenge criteria te voldoen.

In de afgelopen 50 jaar is de consumptie van dierlijke producten als vis, vlees en zuivel sterk toe genomen in de EU, dit blijkt uit een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (gepubliceerd op: 28-04-’11). De Europese consumptie van dierlijke producten ligt tweemaal zo hoog als het mondiale gemiddelde.

De relatiegeschenken branche ondervindt hevige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Tegenwoordig heeft elke relatiegeschenken webwinkel een aparte pagina met ecologische en duurzaam geproduceerde relatiegeschenken. Dit komt allemaal ten goede van de consument. Aanbieders kunnen niet achterblijven en dwingen elkaar.

Vliegtuigen en auto’s zijn grote producenten van schadelijke broeikasgassen, maar het zijn meestal ook de vervoersmiddelen die ons op onze vakantiebestemming brengen. Toch hoeft vakantie niet zo milieubelastend te zijn en zijn er legio mogelijkheden om duurzaam op reis te gaan.