Maatregelen

duurzame vakantieZuinig printen is goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonee. Hier volgen een aantal tips om zuinig te printen. Bedenk voordat u een bestand of tekst uitprint of het werkelijk uitgeprint moet worden. Wellicht kunt u het bestand ook via e-mail sturen, of op een computer weergeven.

De veel gebruikte leus ‘een beter milieu begint bij jezelf’ is een cliché, maar niet voor niks zijn een boel clichés waar. Wanneer je besluit wat vaker duurzaam voedsel te kopen, minder vlees te consumeren en waar het kan de auto even laat staan, heb jezelf een positieve bijdrage aan een beter milieu voor ons allemaal.

Global warming is een begrip dat iedereen kent, via vele kanalen worden we gewaarschuwd en krijgen we te horen dat er iets moet veranderen. Als we nog langer in goede harmonie op aarde willen leven zal er iets moeten veranderen, maar wat moet er dan precies gebeuren? Wat zijn nu praktisch de acties die wij op individueel niveau kunnen uitvoeren.

Alarmerende berichten bereiken ons over anderhalve meter zeespiegelstijging. Houden we het in ons koude kikkerlandje droog in de komende decennia? Nieuwe uitdagingen omtrent waterbeheer komen onontkomelijk op ons bordje terecht. Zeespiegel De zeespiegelstijging is onder te verdelen in de absolute variant en de relatieve.