Wees zuinig

Zuinig printen is goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonee. Hier volgen een aantal tips om zuinig te printen. Bedenk voordat u een bestand of tekst uitprint of het werkelijk uitgeprint moet worden. Wellicht kunt u het bestand ook via e-mail sturen, of op een computer weergeven.

Gebruik zo min mogelijk kleur

Als dit mogelijk is print dan gewoon in zwart / wit. Dit scheelt enorm in de kosten voor kleurencartridges. Zoek ook de juiste shop voor printer toebehoren, prijzen kunnen nog wel eens verschillen. Gebruikt u afbeeldingen in uw tekst die mee uitgeprint dienen te worden, verklein deze dan, dit scheelt ook in inkt. Het printen in een kleiner lettertype kan al veel helpen. U hoeft zo minder tekst uit te printen, dat bespaart u dus ook al wat extra geld.

Gebruik de bespaarstand op uw printer

Veel moderne printers kunnen zo ingesteld worden dat zij minder inkt gebruiken. Dit kan worden bereikt door de instellingen niet op de hoogste kwaliteit te zetten. Teksten hoeven niet in hoge kwaliteit uitgeprint te worden, en daarom kan de printer gerust op een lagere kwaliteit ingesteld worden.

Schaf goedkope cartridges aan

Shop voor printer toebehoren die niet te duur zijn. Het kan al veel geld schelen om de cartridges online te kopen in plaats van in een fysieke winkel. Daarnaast zijn er veel webwinkels die een eigen merk cartridge aanbieden. Deze is vaak stukken goedkoper en kan gewoon in uw printer worden gebruikt. Daarnaast zijn er in een shop voor printer toebehoren vaak aanbiedingen, hier kunt u dus ook veel mee besparen. Daarnaast gaat er in deze cartridges vaak meer inkt. En het verbruik van de cartridges is even hoog. U heeft dus meer inkt voor minder geld en kan op deze manier meer printen.